Wonderwoorden


Wanneer je de titel van deze voorstelling in verband brengt met een goochelaar denk je al snel aan magische spreuken zoals ‘simsalabim’ of ‘abracadabra’. In werkelijkheid dienen deze spreuken er slechts toe om de bedrieglijke toeren van een goochelaar te stofferen. 

De wonderwoorden welke in deze voorstelling aan bod komen zijn ‘inzet’, ‘oefening’ en ‘volharding’. Drie belangrijke woorden waarvan de betekenis op een speelse en magische manier aan de toeschouwers duidelijk wordt gemaakt. Deze woorden dienen niet om de goochelaar magischer te laten lijken maar kunnen er voor zorgen dat de kijkers later ‘echt’ iets kunnen bereiken wanneer zij deze in het achterhoofd houden en toepassen.  

Daarnaast maakt Barry in deze voorstelling het jonge publiek ook duidelijk wat het begrip illusie inhoudt. Zo toont hij op een speelse manier hoe ons brein informatie, komende vanuit onze 5 zintuigen, foutief verwerkt waardoor een illusie ontstaat. Zo wordt het jonge publiek duidelijk gemaakt dat bepaalde dingen niet zijn wat ze op het eerste zicht lijken. 

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul hier schoolnaam of organisatienaam in.

Barry is het personage van een laat 19e eeuwse circusgoochelaar die met een feilloze goocheltechniek en een amusante presentatie telkens zijn publiek tracht te verbazen en amuseren. Zijn voorstellingen voor het jongere publiek worden gekenmerkt door een sterke interactie waarbij de aanwezigen telkens nauw bij de voorstelling betrokken worden. 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;