Pakjespaniek (Sinterklaasvoorstelling)


Lappie Lapstok speelt verschillende interactieve en muzikale voorstellingen vanuit haar rijdend marionettentheater. Ze reist door heel Vlaanderen en Nederland en weet zich altijd goed aan te passen aan de leeftijdscategorie van de kinderen. Zowel binnen als buiten te spelen!

Pakjespaniek (sinterklaasvoorstelling)

Duur: max. 40 minuten Korte versie? 25 minuten, minimaal 2 x te spelen
Leeftijd? Van 3 t/m 9 jaar

Sinterklaas vindt dat het tijd wordt dat Piet Paniek ook eens pakjes gaat bezorgen. Pepernoten strooien kan hij als de beste, maar op de stoomboot heeft hij nog nooit meegevaren (te eng), het paard van Sinterklaas vasthouden wil hij niet (te spannend) en al helemaal niet een cadeautje door de schoorsteen gooien (te gevaarlijk).   Omdat hij toch zijn pietendiploma wil halen, heeft Sinterklaas hem de opdracht gegeven het pakje van Pien te bezorgen. Na een lange reis op de fiets,  raakt hij op het laatste moment door de zenuwen  het pakje kwijt.  Oei, wie heeft het pakje nu?   De kinderen laten al snel  zien dat ze natuurlijk zelf ook wat pietenlef en pietenhandigheid hebben. Lukt het ze het pakje terug te vinden en Piet Paniek klaar te stomen voor de ultieme schoorsteenklim? Natuurlijk een voorstelling vol met liedjes!

Enkel geschikt voor een rustige setting. Het is aangeraden deze voorstelling bij intochtfeesten enkel aan kinderen t/m 9 jaar aan te bieden. Bekijk de foto's onderaan deze pagina. Kan worden gespeeld inclusief zwarte achterwand en theaterbelichting (in verduisterde ruimte).

Extra: ieder kind krijgt een kleurplaat

Roetvegen? Piet heeft in deze voorstelling een update naar de 21e eeuw gekregen en krijgt daarom enkel roetvegen van de schoorsteen op zijn gezichtje.  

Thema's: sinterklaas/piet/het paard van sint en angsten overwinnen!

Locaties Geschikt voor scholen, kinderdagverblijven, theaters, festivals, jeugddiensten, culturele centra en meer. Binnen en buiten speelbaar

Prijs  inclusief reiskosten, excl. 6% btw. Korting op extra voorstellingen

Corona:
Theater Lapstok houdt rekening met uw gewenste aanpassingen/maatregelen en die van de overheid. Per klas een voorstelling kan ook

 


Zoekt u een andere....

leuke muzikale  sprookjesvoorstelling? Bekijk Koekjes & Snorharen (met muzikant)

feestelijke voorstelling over draken, gouden appels, het bos? Bekijk De Wensappel

voorstelling over het thema  'culturele verschillen' ? Bekijk Als een tak geen thuis is

voorstelling over seizoenen / winter / klimaat ? Bekijk STUK!

vertellingen? Bekijk de vertelkoffers (inclusief liedjes en poppenspel)

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul hier schoolnaam of organisatienaam in.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;