Odysseus! 12+


Odysseus!

Met razensnelle personagewisselingen wordt het publiek meegevoerd met de belevenissen van Odysseus, die uit alle macht probeert om terug te keren naar zijn geliefde in Ithaka, maar die wordt tegengewerkt door Poseidon. In deze afwisselende voorstelling staat de liefde centraal.

Bestaat de ware liefde? En zo ja, is die de moeite waard om er 20 jaar op te wachten?

Odysseus is al 10 jaar onderweg als de voorstelling begint. Nu wil hij terug naar zijn grote liefde, zijn vrouw Penelope, en zijn zoon die hij voor het laatst heeft gezien toen hij nog maar een baby was.

Athene gelooft in hun liefde en probeert hem te helpen om weer thuis te komen, maar Poseidon werkt hem juist tegen, omdat Odysseus het oog van zijn zoon de cycloop heeft uitgestoken. Zo raakt Odysseus steeds verder van huis en wordt hij een speelbal van de goden. Als hij dan ook nog in de armen van de verleidelijke godin Calypso belandt dreigt hij zijn grote liefde bijna te vergeten...

De mythische figuren van de Griekse goden worden op een humoristische manier gespeeld met verwijzingen naar onze tijd. Het publiek kan zich in deze toegankelijke voorstelling makkelijk identificeren met de mensen die aan de grillen van de goden zijn overgeleverd, maar desondanks toch hun hart proberen te volgen.

De voorstelling wordt begeleid door percussionist Marc Spee, die daarvoor ook alle muziek componeerde. 

De dynamische scenes, de afwisselende muziek en het spannende verhaal zorgen samen voor een bruisende voorstelling, die de leerlingen een levendig beeld geeft van de avonturen van Odysseus en de wereld van de goden.

Spel: Alice Ruijters en Ton van Noppen

Muziek en live percussie: Marc Spee

Prijzen:

1 voorstelling voor max.

70 leerlingen: 600 euro

1 voorstelling voor max. 100 leerlingen: 700 euro

Daarboven in overleg.

2 voorstellingen op een dag 850 euro

ex reiskosten 0,25 per te rijden kilometer vanaf Amsterdam.

Voor Belgie rekenen wij een vast bedrag van 60 euro reiskosten

De voorstelling is geschikt voor leerlingen van de middelbare school.

 

 

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul hier schoolnaam of organisatienaam in.

Theater Compagnie Alice maakt beeldende voorstellingen met spelers en grote zelfgemaakte poppen die tot de verbeelding spreken.

 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;