Rikkie en Bruno en de plastic zee


Rikkie en Bruno en de Plastic zee.

(Scrol voor meer foto's en video's naar onderaan deze pagina)

Beschrijving: 

Met grote levensgrote poppen spelen we een spannend verhaal over een plasticmonster in de zee met mooie onderwatertaferelen en muziek. 

Het verhaal:

Rikkie en Bruno gaan een dagje naar het strand. Daar ontmoeten ze de zeemeermin Mara. Samen met haar mogen ze het mooie onderwaterrijk Atlantis bezoeken. Rikkie en Bruno vinden het daar fantastisch, maar helaas wil een Plastic monster de zee boven Atlantis veranderen in een groot plastic eiland. Als dat lukt zal Atlantis verdwijnen. Rikkie en Bruno willen helpen om het plasticmonster te verslaan. Samen met Alba de Albatros gaan ze op weg...

Het thema: Op een luchtige manier komt de vervuiling van de zee door plastic aan bod en wordt het thema toegankelijk gemaakt voor kinderen.       

Spel: Alice Ruijters en Angela de Rie

Geluidstechniek: Marc Spee of Luc Willekens

Duur: 45 minuten

Dierendans met de kinderen: 5 a 10 minuten

Leeftijd: 3 - 10 jaar

Inter-actie:

Er is ook inter-actie met de kinderen uit het publiek: Er wordt de kinderen af en toe om hun mening of om advies gevraagd en ook moeten ze de slechterik de verkeerde kant op wijzen.

Einddans met de kinderen:

Na afloop dansen we samen met de kinderen de waterdierendans, waarbij ze lekker kunnen bewegen en op en neer kunnen springen, nadat ze een tijd stil hebben gezeten. 

Recensies over deze voorstelling op de website www.kindertheater.nl:

 door Ilse Dekker op 16 mei 2023 13:57:

Wat een superleuke actieve voorstelling kregen de kinderen van de onderbouw voorgeschoteld door Theater Alice. De spelers bereidden de kinderen voor op hun rol als publiek en wat er dan van hen verwacht wordt. Daarna werden de kinderen meteen gegrepen door het verhaal waarin de mooie aansprekende poppen tot leven kwamen. Ademloos keken de kinderen toe. Verwondering, nieuwsgierigheid, verontwaardiging, medeleven en veel humor wisselden elkaar af. Zowel in het verhaal als bij het publiek. Het geheel werd goed ondersteund door prachtige muziek en het praktische en mooie decor. De kinderen mochten samen met de spelers de voorstelling afsluiten met een dansfeestje.
 
door Karin van Hoof op 01 november 2022 19:31:

Wat hebben wij een fantastische voorstelling gezien. We (kinderen en juffen) hebben echt genoten. Mooie poppen in een sfeervol decor met precies passende muziek. De kinderen zaten helemaal in het verhaal. Dat kwam zeker ook door de manier waarop de poppen werden neergezet. Wat knap om meerdere rollen tegelijk te spelen! Petje af! Wij willen nog wel een keer!
 
door Joyce van Nieuwenhuize op 06 juli 2021 18:58:

Wat een prachtige voorstelling! Het ene moment gierden de kinderen van de lach, het andere moment hielden zij hun adem in en kon je een speld horen vallen. Het verhaal zat goed in elkaar. De poppen waren prachtig gemaakt en de spelers hadden talent! Wij hebben genoten. Basisschool De Stern Rotterdam
 
door AICS-Satellite op 26 juni 2021 20:42

Fantastische voorstelling! Een mooi verhaal, erg beeldend waardoor het goed te volgen is. Past dus goed bij kinderen van wie Nederlands niet de moedertaal is. Thema\'s als de held en de slechterik, maar ook omgaan met de natuur komen aan bod. De voorstelling zien in de theatertent maakt de ervaring nog specialer! Aanrader!

Prijzen voorstellingen:* 

​Publiek tot 70 personen:  600 euro

70-100 personen: 700 euro

Daarboven in overleg, ook in verband met wat er mogelijk is in de zaal.

Twee voorstellingen op een dag: 850 euro

*Alle bovengenoemde prijzen zijn excl. reiskosten (0.25 cent per kilometer vanaf Amsterdam)

Voor optredens in Belgie hanteren wij een korting op de reiskosten: Wij rekenen alleen de kilometervergoeding van Amsterdam tot de Belgische grens (120 km): Dit is een vast bedrag van 60 euro.

Theater Compagnie Alice speelt de volgende voorstellingen:

U krijgt onze andere voorstellingen te zien wanneer u als zoekopdracht Alice invult.

Schaap 3-7 jaar

Rikkie en Bruno en de plasticzee  4-10 jaar

Redders van het regenwoud  5-12 jaar familievoorstelling

Sterren van de zee 5-12 jaar familievoorstelling

Rikkie en Bruno redden de Noordpool 4-10 jaar

Odysseus!  12+ (voortgezet onderwijs en theaters) 

Kerstvoorstelling: Rikkie en Bruno redden kerstmis op de Noordpool 4-10 jaar

Sinterklaasvoorstelling: Rikkie en Bruno en het Kadootjesmonster 3-10 jaar

Kinderboekenweek oktober 2024:

Schaap is eigenwijs 3-7 jaar

Eigenwijs rond de werewld 5-12 jaar

 

 

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul hier schoolnaam of organisatienaam in.

Theater Compagnie Alice maakt beeldende voorstellingen met spelers en grote zelfgemaakte poppen die tot de verbeelding spreken.

 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;